קשר של קיימא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/12/02 16:46 כו בטבת התשסג

שאלה

לכבוד הרב, שלום רב!

מה הם ההלכות של קשירת קשר בר קיימא בשבת? איך אוכל לנסות ללמוד את ההלכות הרבות של איסורי שבת? קיצור-שולחן-ערוך? שמירת שבת כהלכתה? שולחן ערוך? או אולי ספר אחר?

אשמח לתשובה מהירה.

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש לך לעיין בספר שמירת שבת כהלכתה פרק טו'.

התלמוד במסכת שבת דף עד' כותב שמלאכת קושר ומתיר נאסרה כאחת מל"ט מלאכות שבת. במשכן צדו חלזונות, ולצורך צידתם היו קושרים קשרים ברשתות .
.

שלושה סוגי קשרים הוזכרו כאסורים מדין תורה, קשר הגמלים, קשר הספנים וקשר רצועות המנעל.
אלו קשרים שנעשים במומחיות, ולתמיד.

אך אם זה לא ע"י מומחה ולא לתמיד יהיה מותר .
ועיין בשמירת שבת כל ההגדרות מה נקרא מומחה ומה פרק הזמן שנקרא לתמיד.

בברכה,

עוזיאל

.