קשר עם בת

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 18/11/01 04:15 ג בכסלו התשסב

שאלה

אני בן 15

ורציתי לדעת האם מותר לי לצור קשר עם

בת בגילי?

תשובה

בס"ד

לאבי שלום,

יצירת קשר עם בת בגילך אינה רצויה מכמה טעמים:

א. בהנחה שאינך עומד להתחתן בזמן הקרוב (אפילו לפי החוק אסור לך לעשות זאת בשנתיים הקרובות) ובהנחה שהקשר עם אותה בת הוא רציני, אתה מביא את עצמך למציאות של קשר מסובך שאין לו יכולת לקבל את כל ביטוייו, וממילא או שהקשר יסבול מבעיות קשות או ששמירת ההלכה תהיה בעייתית.
ב. רצוי שנער בגילך יעסוק בפיתוח כל הצדדים באישיותו הקשורים בו ללא תלות באיזשהו אדם אחר. כאשר אדם יוצר קשר רציני עם בן / בת המין השני, הרי שבאופן טבעי חלק ניכר ממחשבותיו וכיווני התנהגותו מווסתים לפי נטיות הלב של הצד השני, ואין הדבר מועיל לפיתוח אמיתי של האדם. ראוי שאדם יקשור עתידו עם בת זוגו, אחרי שכבר התבגר ולמד ויודע מהן יכולותיו וצרכיו שאיפותיו הרוחניות ונטיותיו, ולפי זה יוכל לשלבם בחיפושו אחר זיווגו האמיתי. חברות בגיל צעיר יכולה להפריע להתפתחות הטבעית של המהלך הזה.

בברכה, הרב דוד סתיו