קשר עם בנים בגיל צעיר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/12/02 01:24 ח בטבת התשסג

שאלה

לחברים מקשיבים שלום,

אני בת 14. קרה לי לא פעם שבנים בסניף הציעו לי 'חברות'. אני דחיתי אותם כיוון שברור לי שאני צעירה מדי לקשר כזה, ואני לא עומדת להתחתן בשנים הקרובות. אך זה חוזר שוב, ואני מתקשה לעמוד בזה. אני גם לא יודעת מה להסביר לבן שבא להציע לי 'חברות'.

מה לעשות?

תשובה

שלום!
כל הכבוד לך שאת שומרת על עקרונותיך מול כל הפיתויים לקשרים עם בנים. אינך צריכה להתגבר על האהבה, רק לשמור אותה כחלום מתוק, עד בא הגיל המתאים. לא להלחם ברגשות ולנסות להבריח אותם מהראש, אלא מתוך המודעות לכך שהחלום הזה יתממש – להתכונן לו כבר מעכשיו: לפתח רגישות, הקשבה ונתינה בקשרים שלך עם בנות, כשאת כל האוצר הזה תעבירי לאיש המתאים כשתהיי בגיל נישואים. לבן שעומד להציע לך חברות, אינך צריכה להסביר שאינך אוהבת אותו, כי גם אם היית אוהבת אותו לא היית יוצרת קשר עכשיו. פשוט אמרי 'לא' למי שמנסה להתחיל איתך, שאת מתנגדת לחברויות, ובחמש השנים הקרובות התשובה שלילית לכל אחד.
כדאי גם לשקול אם להמשיך ללכת לסניף.
בהצלחה,
טל, חברים מקשיבים.