קשר עם בנות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 23/03/03 17:14 יט באדר ב'

שאלה

שלום לכבוד הרב. עוד לא הצלחתי להבין למה אסור קשר עם בת כמו שכתבת שאסור בין בטלפון בדואר או אי- מייל... (אני בת) ולא, אין לי קשר אם אף בן, אני סתם רוצה לדעת (כבר קראתי את השו"תים באתר בנושאים האלה של בינו לבינה וכו')

תשובה

שלום רב.
עייני בתשובותי השונות בנושא זה, כמו כן אני חוזר על דברים שנית:
קשר בין בנים לבנות בשלב צעיר ושלא לצורך חתונה מביא לידי רגשות גסים ושפלים - הדבר יכול להתחיל בטלפון או דואר אבל לאט לאט נגרר הלאה.
רגשות אלו ראויים להופיע רק לאחר שכל צד התפתח ורומם את עצמו כך שרגשות אלו לא יופיע בצד השפל שבהם אלא בקדושה ובטהרה.
לכן כל עוד הדבר איננו ע"מ לבנות בית קדוש וטהור הנאמן לתורה ולמצוות אסור להיות בקשר עם בנים.
בברכה,
צבי קוסטינר.