קשר לא רצוי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/08/09 00:21 יז באב התשסט

שאלה

אני בחורה מאד נאה.ותמיד יש נסיונות. ב"ה אני לפעמים עומדת בהם. אבל עכשיו בעבודה בא בחור עם כיפה נראה מתחזק. דיברתי אלין רגיל כמו לכולם. הוא "נידלק" והוא הרבה מדבר איתי. אחרי זמן הרגשתי שאני מפתחת רגשות אליו.. וזה ממש לא התאים לי!!במיוחד שהוא אמר לי שהוא גוי שרוצה להתגייר.. עכשיו אני בבעיה. לא יודעת מה לעשות מה להגיד!! אנחנו עובדים באותו מקום עבודה.. זה מפריע לי! אני בשלבי התחזקות ואז ה' שלח לי את הניסיון הזה!הרב יכול לעזור?

תשובה

שלום וברכה,
אכן הקב"ה שלחח לך ניסיון מאד גדול.
אני מבין שאת בגיל שרוצה להתחתן ולבנות בית בישראל
לקשר איתו אין עתיד הנראה לעין:
ספק גדול אם יתגייר באמת זה תהליך של לימוד והחינת כוונות שיקח זמן רב.
אם יתגייר בגללך הרי שאסור לגייר מי "שנתן עיניו בבת ישראל" ואולי הגיור גם לא יחול.

לכן כל שנותר לך הוא לנתק את הקשר מיד ובחדות.
אם בעוד מספר שנים לאחר שיתגייר ויתמיד ביהדותו ובקיום מצוות, את עדיין תהיה פנויה [אני מאחל לך שלא] תוכלו לחדש את הקשר.

לדעתי ניתוק כזה הוא קשה וייתכן שתצטרכי לעזוב את מקום עבודתך בגלל זה - אין ספק שזה נכון

בברכת שבת שלום ותזכי לזיווג הגון יהודי ותתחזקו ביחד

דוד לוי

בהזדמנות זו אעיר שאם הוא רוצה להתעניין ביהדות - חשוב שיעשה זאת עם בנים בלבד.