שאלה
שלום
קודם כל תודה רבה על התשובות המחכימות שלכם!!!
ועכשיו לשאלתי, אני בת 17 והיה לי קשר עם בן שידעתי עליו הרבה מאוד ואפילו דברים אישים והתלבטויות פנימיות! הקשר שלנו לא היה בהתחלה כקשר שיכול להוביל לחתונה ולאחר כמה שיחות אני הרגשתי שזה זה ובעז"ה אני רוצה להתחתן איתו! אבל לא עכשיו אלא בעוד שלוש שנים! לאחר התלבטויות קשות החלטתי לנתק את הקשר בהדרגה ולמצוא זמן מתאים לדבר איתו על זה, ואז יצא שלא דיברתי איתו כמעט שבועיים (וזה הרבה כי בדרך כלל דיברנו כמעט כל יום) החלטתי שאני מדברת איתו רק את השיחה שאני רוצה לנתק את הקשר לפני שזה יגיע לדברים שאני לא רוצה עכשיו!
זה היתה שיחה מעולה הוא הבין אותי והניתוק הגיע כהחלטה משותפת של שנינו, אבל לאחר כשבוע וחצי פתאום הוא התקשר אלי ושלח לי הודעות שהוא חייב לדבר איתי! הוא שלח לי הודעה שהסבירה את המצב והתקשרתי אליו!!! במהלך השיחה דיברנו בפעם הראשונה!!! על חתונה ועל התוכניות שלנו המשותפות לעתיד, ואז שוב לאחר השיחה הזכרתי לו את ההחלטה והפסקנו לדבר!
זה היה לפני חודש וחצי, ולפני שבועיים קרה מקרה עצוב שאני יודעת שהוא יכול להשבר מזה ועובדה שלא שמעתי ממנו כלום מאז אפילו שבדרך כלל אני מקבלת ד"ש מאנשים שראו אותו!! קשה לי עם העובדה שאני אחת הבני-אדם שיכולים לעזור לו אבל אני לא יכולה ורק עוקבת מרחוק על המתרחש ועליו, אני מוכרחה להגיד שהתאוששתי ברוך ה' מהפרידה ופחות קשה לי עכשיו מהפרוד אבל אני לא יודעת מה לעשות!!
אני מאושרת שהצלחתי לצאת מזה בשלום אבל לא יודעת מה לעשות כי אני מתוסכלת מהעינין שיש בן אדם שסובל ואני לא יכולה להושיט לו עזרה אפילו שאני זאת שיכולה לעזור!!! אווף מה עושים????
תודה רבה ממש
תשובה
בעזה"י
שלום לך,
א. אני לא יודע בני כמה אתם
אבל נשמע לי ששניכם בוגרים ואחראים מאד.
גם נשמע שיש לכם קשר מיוחד שמבוסס גם על חיבור פנימי והבנה טובה וגם על טהרה ועל שליטה עצמית
ואם כך שאלתי הראשונה היא
למה בדיוק אתם מחכים????
זו מדינה ודור שכל העולם יכול להתהפך תוך שבוע
ואתם כבר עשיתם תוכניות לעוד 3 שנים?!
למה???
ב. אם אני מבין מדברייך שיש ביניכם יחסי כבוד הדדיים אני מנחש (גם לאור המקרה הקודם שהזכרת) שהוא לא רוצה "להשבר" ולהתקשר- אם מדובר במקרה חשוב וקשה אולי רצוי שתהי לידו (אפשר לברר בשיחת טלפון קצרה או בSMS)למרות שבעקרון אם החלטתם שאינכם מוכנים כרגע לחתונה - הפירוד הזמני הוא טוב וחשוב.
אפשר גם להחליט שנפגשים פעם אחת לדבר- וזהו (ולעמוד בזה)
אפשר גם לכתוב (מומלץ...)
ג. הסתייגות: את הכל תארת דרך העיניים שלך...
דעי לך שגברים ונשים רואים באופן מאד שונה את המציאות, את הזוגיות ובכלל מתבטאים באופן שונה.
תעצרי רגע ותבררי שהקשר ביניכם הוא אכן לפי איך שאת רואה אותו, כלומר, שדברתם מספיק בפתיחות ובברור כדי לוודא ששניכם עומדים באותו מקום.
ד. חזרה לנקודה הראשונה- למה אתם מחכים???
אם אינכם מוכנים נפשית- אזי הפירוד נכון וברוך (אבל למה עוד 3 שנים???)
אם יש לכם תוכניות ותיכנונים ודברים להספיק- בשניים מספיקים יותר...
ובא לציון גואל
בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת
or.tzfat@gmail.com
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם