קרם פנים בשבת

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 01/05/05 22:12 כב בניסן התשסה

שאלה

רציתי לשאול לגבי קרם פנים בשבת, הפנים שלי יבשות מאד, עד כדי כך שאם אני לא מורחת קרם פנים יום אחד, הפנים שלי מתייבשות בצורה לא נורמלית, רציתי לשאול האם במצב כזה אני יכולה למרוח קרם שהוא למטרה רפואית, אך לא מישום פיקוח נפש... חשוב להבהיר כי כאשר איני מורחת את הקרם, זה מאד מפריע לי מבחינת נוחות גם...

תודה תודה על עבודת הקודש....

תשובה

שלום וברכה

אני מבין משאלתך שאת סובלת מאד ולכן ניתן להקל ובתנאי שתמרחי כדי שזה יבלע בתוך העור פנימה. ולא רק מריחה חלקית. במקרה כזה ניתן לסמוך על אחד מגדולי הפוסקים (המהרש"ם) שהתיר כך בחולה שאין בו סכנה וסמיוחד שהסבל כה גדול

בברכה
מאיר נהוראי