שאלה
שלום לרב,
אני ילד בן 14 , בכיתה ט'. בשנה האחרונה קצת סטתי בעניין פגם הברית ואני ממש נזהר עכשיו ולא רוצה שזה יקרה שוב.
בעיית הקרי לילה מאוד משגעת אותי ,כי בכל זאת אני משתדל לא לראות דברים לא צנועים ,מה ? אז גם אם זה יקרא לי זו עבירה כמו הוצאת זרע בזדון ?
הבוקר קמתי בתחושה טובה,אני לא חושב שראיתי איזשהו מראה לא טוב.
הלכתי לשירותים (אני מאוד אובססיבי לגבי זה לבדוק אם יצא לי זרע או לא,ולכן אני בודק עם היד) לא ראיתי סימן כלשהו לזרע ,כנראה ..ולאחר מכן ראיתי.
עכשיו - מה עליי לעשות ? יכול להיות שהוצאתי זרע לבטלה ?! :/ - בצורה שהיא לא קרי לילה ? אני מאוד מפחד לגבי זה.
ואם ובדקתי אם זה זרע או לא ביד שלי , שטפתי ידיים ואני מפחד שלפני זה נגעתי בדברים וכו' כך שהם יטמאו ועולות לי מחשבות לא טובות.
אני ישמח מאוד להדרכה מה לעשות ותשובות לשאלותי,
תשובה
ראשית, חזק ואמץ על הקבלה שלא ליפול שוב בפגם הברית.אתה נמצא במלחמה גדולה שדורשת גבורה ועוז.
לשאלתך. לא, אם ראית קרי לילה ולא רצית ולא התכוונת ולא עשית כל דבר על מנת לגרום להוצאת זרע לבטלה, אין לך כל איסור, זה בוודאי לא כמי שעובר בזדון, אלא יש פה מציאות של מציאות פיסיולוגית, שאתה באונס מצוי בתוכה.
האיסור הוא בעשית דברים שגורמים לאיסור.
ואינך צריך להיות אובססיבי בענין זה.
לא צריך לבדוק, לא צריך להתעסק, לא צריך לחשוב על זה.
עזוב את העיסוק בזה. עסוק בקדושה ובטהרה, הסר מחשבתך מעיסוק בשאלות הנ"ל.
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם