קריירה או משפחה??

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/09/02 21:42 ג בתשרי התשסג

שאלה

שלום וברכה! אני אומנם רק בת 14 אך ענין זה מעסיק אותי מאוד. זו לא שאלה שקשורה כ"כ לדת, אבל אני יודעת שלא אפנה לאף אחד אחר. אני רוצה בעתיד קריירה טובה שתתאים לחיי משפחה, אך אני רוצה גם לבלות עם הילדים שיהיו לי (בעזרת ה')- האמת שאני מתעניינת במחשבים, אבל אבא שלי עובד במחשבים וחוזר רק בערב, ואני רוצה לעבוד בעבודה שלפחות חצי יום, ולנשים יש בעיה גדולה יותר כי הן מניקות. אני לא יודעת באיזה כיוון ללכת מהבחינה הזאת, אשמח אם תעזור לי.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני אענה לך ב2 מישורים האחד מעשי והשני פילוסופי עיוני.

1) אין שום בעיה להצליח בהקמת תא משפחתי לתפארת וגם לעבוד לנהל וכו'.
יש המון נשים שיש להם משפחות גדולות!!! והם יוצאות לעבודה לבילויים לטיולים לפינוקים זה כלל לא סותר.

ויש נשים שיש להם משפחה קטנטנה ילד אחד והן מרגישות חנוקות .כן חנוקות הן כבר לא יכולות לעבוד,לטייל,לטפל בעצמן,וכו'

כלומר סדרי העדיפיות של כל אשה נקבעות על ידה בלבד.
כדי לקבוע סדרי עדפיות צריך קודם לפתח את האישיות.
אשה עם אשיות חזקה יכולה "להפוך את העולם".
אנא ממך קראי את הספר"גיא אוני" סיפורה של אישה אחת
שעשתה הסטוריה כאן בגליל.

2)במישור הפילוסופי מי אמר שאשה צריכה להיות מאה אחוז בכל התחומים כל הזמן?

היא צריכה להית מאה אחוז אמא לילדיה
היא צריכה להיות מאה אחוז אשה לבעלה
היא צריכה להיות מאה אחוז עובדת בעבודת חוץ
היא צריכה להיות מאה אחוז מנכ"ל הבית
היא צריכה חהיות מאה אחוז נאה ומטופחת
היא צריכה להיות מאה אחוז................

כולם דורשים ממנה והיא נותנת את עצמה ונשמתה לכל הנ"ל ומתי נשאר לה זמן להיות מאה אחוז עצמה בעצמה?
אני חושב שאי אפשר להיות פרפקציונסטים כל הזמן.
צריך סדרי עדפיות בחיים להתרכז בדבר אחד !!שהוא המטרה והשאר חשוב אבל משני ולא עיקרי.
וכל אחד יכול להחליט מה הדבר הכי חשוב לו בחיים קרירה או משפחה?

אם נושא זה מעסיק אותך את יכולה לשמוע שיחות של ריבה לפידות "הבית יהודי" סדרת קלטות על נושא זה.

מומלץ!!!!!!!!

בברכה,

עוזיאל