קריטריונים לבחירת ישיבה

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 05/12/01 17:19 כ בכסלו התשסב

שאלה

אני תלמיד בכיתה י"ב בישיבה תיכונית.

השנה אנחנו הולכים להרבה שבו"שים כדי לבדוק ישיבות לשנה הבאה. אבל אין לי מושג לאן ללכת כדי לבדוק ולא מצאתי אף אחד שיוכל לכוון אותי.

בינתיים הייתי בשדמות מחולה, מצפה רמון ואילת. ובסך הכל שלושתן נראות נחמד אבל אני לא יודע אם זה הכיוון שלי.

בסך הכל אני רוצה ללמוד תורה בשנים הקרובות לפני הגיוס. ואני לא מצליח להבין את ההבדלים בין הישיבות.

אם הרב יוכל לעזור לי, לתת טיפים או הסבר או המלצה על ישיבות...

בתודה מראש,

עמית

תשובה

ראשית, נקדים ונאמר כי בבחירת ישיבה לשנה הבאה יש להשקיע מחשבה לפני שהולכים לבדוק ישיבות.

להבדיל מבקניית סוודר, כאן רצוי שקודם תגדיר לעצמך מה אתה מחפש. וזאת מכיוון שמדובר כאן בדרכך בחיים ב - 5 השנים הקרובות לפחות, וקרוב לודאי בדברים שישפיעו על מהלך חייך.
ולכן עליך להגדיר מה אתה מחפש.

עצה: רשום לפניך את כל הקריטריונים האפשריים - למשל:
מה לומדים בישיבה?
על מה שמים דגש?
האם לומדים מרצון ובהנאה?
האם יש חבר'ה?
האם האוכל טוב?
קרוב לבית?
וכן הלאה.

כמו ששמת לב - ישנם קריטריונים שפחות חשובים - מן הסתם לא תבחר ישיבה לפי טיב האוכל שבה. ולכן - כשסיימת לרשום את כל הקריטריונים, דרג אותם לפי סדר חשיבותם. עכשיו, בדוק מה אתה מחפש. יתכן ולך מאוד חשוב שילמדו מרצון והנאה. יתכן שחשוב לך שלימוד הגמרא יהיה מחובר למציאות, שילמדו מוסר, אמונה וכן הלאה. ע"פ זה, רשום כמה אחוזים מן ההחלטה הסופית אתה "נותן" לכל קריטריון.

עכשיו, כשאתה יודע בדיוק מה אתה מחפש, חפש ישיבה כזאת. אפשר ע"י ביקור בישיבה, שבוע ישיבה, התעניינות ושאילת חברים שלומדים בישיבה, ביקור באתר האינטרנט של הישיבה וכן הלאה.
חשוב לזכור! אתה הוא זה שבוחן את הישיבה. זהו עתידך! לא עתידה של הישיבה. בדוק וברר ברצינות.

טיפ חשוב: כשאתה בא לישיבה, הסתכל על החברה המבוגרים ביותר. (שיעור ד', ה', ומעלה), בדוק כיצד השפיע עליהם הישיבה. אל תסתכל על השיעורים הנמוכים - מהם לא תלמד על הישיבה עצמה.