קריאת שניים מקרא ואחד תרגום ותהלים בלילה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 01/07/07 03:12 טו בתמוז התשסז

שאלה

רציתי לשאול לגבי שניים מקרא ואחד תרגום בלילה ותהלים, שמעתי שאסור.

רציתי לדעת אם זה אכן כך?

מדוע?

מה עם תיקון הכללי?

תודה.

תשובה

שלום רב,

תהילים בלילה מותר אם הם בלשון תפילה ולא לימוד ,המקור לדין שלא לומדים בלילה מקרא מופיע במדרש תהילים, שכל אותם מ' יום שהיה משה בהר, ידע מתי יום ומתי לילה, כשלימדו הקב"ה משנה ידע שהוא לילה, וכשלימדו מקרא, ידע שהוא יום. וכתבו המקובלים הביאם הבן איש חי שכיון שהלילה והמקרא הם בעולם העשייה ולכן, אין לעורר את הדינים. וביום חמישי בלילה מותר כ"ו פסוקים ששל שניים מקרא ואחד תרגום, ובליל שבת ויו"ט מותר, וההסבר הוא שאז אין דינים.
אמירת תיקון הכללי מותר כי זה בלשון תפילה.

כל טוב, חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.