קריאת שמע

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 07/10/15 17:34 כד בתשרי התשעו

שאלה

שלום הרב!

אנו קוראים בפרשה הראשונה בק"ש וקשרתם לאות על ידך..

ואח"כ לפני "למען ירבו ימיכם" זה חוזר על עצמו בלשון רבים.

למה?

תשובה

שלום רב,
ברשה הראשונה זו פנייה אל האדם ואהבת את ה' אלוקיך וכו ומצווים לקשור את האות על היד לעומת זאת הפרשה אחרי הינה בלשון רבים כי היא ציווי כללי לעם ישראל לשמור את המצוות ולהיזהר מעבירות שעונשם בצידם.חוץ מאשר הציווי ללמד את הילדים ושננתם לבניך ודיברת בם שאז הפנייה אישית מה למר לבן וכמו שרש"י שם מציין.
ביתר עומק פרשה ראשונה שונה מהשניה בכך שהשניה היא יותר בעולם העשייה, בעולם שיש בו עבירות ומצוות ויש חרון אף זה עולם של ריבוי ואילו בעולם של אחדות המציאות האידיאלית נאמרת בלשון יחיד. זו המשמעות של ההבדל בין פרשה ראשונה לשנייה.

כל טוב,
חיים רטיג ישיבת בינות רעננה.