קריאת שמע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/11/02 20:03 טו בכסלו התשסג

שאלה

ב"ה-בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה!!!

רציתי לדעת:

א) האם מותר לומר ק"ש מתי שרוצים ביום ובלילה, ואיפה שרוצים בדרך, באוטובוס, בקניון וכ'ו?

ואם לא אז האם מותר להגיד כאשר אני חושב שלא כיוונתי מספיק בתפילה עד שאני יכוון טוב להגיד ק"ש?

ב) הרי נאמר: "ובלכתך בדרך" ואם בתשובה א' התשובה היא שלילית, אז מה אפשר לחשוב ולהגיד שנמצאים והולכים בדרך ובכל עת????

תודה מראש ויישר כח!!!!!!

אני

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)-כן . ובלבד שהמקום בו אתה אומר ק"ש יהיה נקי.ואם זה באוטובוס וכדומה אז אפשר לקרוא מתוך הסידור או לעצום עיניים.
עצם האמירה היא חיובית וחכמנו כתבו שאם אדם רוצה להבריח את היצר הרע שמתגבר עליו יש לו לקרוא את ק"ש.

בדוק ומנוסה !!!

בברכה,

עוזיאל