קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/08/09 23:33 טז באב התשסט

שאלה

אני יודע מה המשמעות של קריאת שמע שעל המיטה אבל אני לא יודע אותה (אני יודע קריאת שמע רגיל) אז אני שואל עם ק"ש שעל המיטה כמו ק"ש רגיל או שזה עם תוספות וחיסורים? עם זה עם תוספות וחיסורים אשמח עם תרשום לי את כל ק"ש שעל המיטה או שתשלח אותי לאתר שרשום בו

תשובה

לקריאת שמע על המיטה שני טעמים
1. להרדם מתוך דברי תורה
2. שזו תהיה שמירה מהמזיקים בלילה

העיקר הוא לקרוא את קריאת שמע עצמה. בחלק מהמנהגים רק את הפרשיה הראשונה ובחלק אחר 3 פרשיות של קריאת שמע.

בנוסף
יש דברי מחילה שהם חלק מחשבון נפש של האדם בסוף היום
מוסיפים פסוקים שונים לשמירה
ומברכים [בד"כ ללא שם ומלכות] ברכת "המפיל"

קריאת שמע על המיטה נמצאת בכל סידור ואם תכתוב לי את שם הסידור שיש לך אנסה לאתר לך את העמוד

בברכה ובהצלחה דו ד לוי