קריאת שם על שם אדם שנפטר צעיר

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 30/11/02 19:26 כה בכסלו התשסג

שאלה

א. לגבי קריאת שם לילד ע"ש אדם שנפטר צעיר -

האם יש בזה איזושהיא בעיה ואם כן האם יש הבדל בזה בין אדם שנפטר סתם או נהרג על קידוש השם וכן בין אשכנזים לספרדים.

ב. במקרה של בגד שאול שלא הוחזר לבעליו כבר כמה שנים וכעת ברור שבעליו התיאש ממנו - האם יש חובה להחזיר לו כרגיל? האם מותר להשתמש בו בינתיים?

תודה רבה, חנוכה שמח!

אבישי.

תשובה

שלום רב.
מותר לקרוא על שם אדם שנפטר צעיר ומוסיפים לו עוד שם כמו לבן: חיים או חי ולבת חיה. בנושא זה אין הבדל בין ספרדים לאשכנזים.
ב. צריך להחזיר לו ויאוש לא מועיל כי אתה נחשב שומר שלו. בקשר להשתמשות - אם השאלת ללא הגבלת זמן מותר ואם יש אז אסור.
בברכת חנוכה שמח צבי קוסטינר.