קריאת ים סוף

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/09/11 20:08 יט באלול התשעא

שאלה

שלום רב.

קראתי כי יש טענה שמסבירה באופן "מדעי" את קריעת ים סוף.

להל"ן :1.רוחות מזרחיות חזקות שנהגו לפקוד את אזור ים סוף, ובמקום אשר בו קיים רכס מתחת לפני המים (אזור של מים רדודים) אשר חוצה את הים, ולכן ניתן על בסיס שטח זה לצעוד מחוף לחוף. רעיון זה הוכח ניסויית, בתנאי מעבדה. מחקר מ-2010 שנערך על ידי צוות מהמרכז הלאומי למחקר אטמוספירי (NCAR) ואוניברסיטת קולורדו בארצות הברית אישר אפשרות של קריעת ים סוף כתוצאה מתהליכים הידרודינמיים הנובעים מהשפעת הרוחות על המים בתנאים מסוימים. החוקרים נקטו במיקום מסוים בדרום הים התיכון, וערכו עליו סימלוציות ממוחשבות לגבי צורות שונות של קו החוף הקדום, שיאפשרו היבקעות כגון זו המתוארת בתורה. על פי המודל, בהינתן צורת U של נהר הנילוס, ולגונה רדודה לאורך החוף, הרי שרוח במהירות של 100 קמ"ש הנושבת במשך 12 שעות ברציפות יכולה הייתה לדחוף את המים בעומק של 2 מטר.‏[6] על פי המודלים הממוחשבים, עם תום השפעת הרוח המים צפויים לחזור באחת למקומם ולהטביע את העוברים בהם, בדיוק כמתואר בסיפור המקראי"

כיצד יש להתיחחס לדברים??

בתודה.

תשובה

אפילו לא טרחתי לקרוא את כל ההסבר.
זה נפלא, זה מה שחז"ל אמרו שקריעת ים סוף הוא אחד מהדברים שנבראו בערב שבת בין השמשות, כלומר משהו שהוא שייך לעולם הטבע, (ולכן ניתן למצוא לו הסבר טבעי) ועם זאת בעיני כל בני האדם הוא נס, ולו משום שהתזמון של להביא את בנ"י , כמה מליוני אנשים , בדיוק לשעה הזאת של ההתרחשות הטבעית, כשמאחריהם מצרים רודפים, וכו'- זה נס, לא קטן מכפי שהבנתי אותו כשהייתי בגן.