קניית שוקולד ע"י גוי בפסח ואכילתו לאחר החג ע"י יהודי

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 14/02/13 11:24 ד באדר התשעג

שאלה

חברה שלי (לא יהודייה) נוסעת בפסח לניו יורק. האם מותר לי לבקש מחברה שלי שתקנה לי בפסח שוקולדים של לינדט (כשרים, אבל לא לפסח) ואוכל אותם אחרי הפסח?

השוקולדים יגיעו אליי רק לאחר חג הפסח ואשלם לה עליהם ברגע קבלתם. האם זה יהיה חמץ שעבר עליו הפסח? השוקולד יהיה מותר באכילה אחרי פסח?

האם התשובה משתנה במידה ואני לא מבקשת ממנה את השוקולדים, אלא אני מקבלת אותם ממנה לאחר הפסח במתנה?

תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום וברכה!

ניתן לעשות את הקניה בצורה הזו רק בתנאי שהחברה האינה היהודייה תקנה את השוקולדים מכספה ותחשיב אותם לשלה, ואז לאחר הפסח תמכור לך.

בברכה,

חיים בריסק