קניית רכב

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 15/07/14 11:32 יז בתמוז התשעד

שאלה

שלום, ותודה מראש למשיב

ייתכן והשאלה טיפה מוזרה, אך ככל הידוע לי כבחורה דתייה יש להימנע מלבישת הצבע האדום. האם זה נכון גם לגבי רכב?

האם מותר לי לרכוש רכב שצבעו אדום אם מחירו ותכונותיו מתאימות לי יותר מרכבים אחרים או שרצוי להימנע?

בברכה ותודה מראש

חן

תשובה

שלום
ברכב אין איסור .
גם בגד שצבעו לא ממש אדום, כגון ורוד או בורדו, מותר ללובשו. ויש פוסקים שמקלים בזמנינו, ללבוש אפילו בגד אדום לגמרי, והרוצה להקל יש לה על מה לסמוך, ולכתחילה ראוי לנהוג כדעת רוב הפוסקים ולהחמיר בבגד.

ולהלן הרחבה מקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=213