קניית מנוי בהנחה של חברה.

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 28/05/12 13:18 ז בסיון התשעב

שאלה

שלום וברכה,

אין לי בריכה באיזור המגורים שלי.

בעיר שצמודה אלינו ישנה בריכה . יש לי אפשרות לקנות מנוי מחברה שגרה באותה עירייה/מועצה ואז זוהי הנחה משמעותית.

זה מזכיר את זה שאנחנו קונים כרטיסים מ'חבר'/'הסתדרות המורים' כי שם יש יותר הנחה למשל לסופרלנד.

האם זה מותר לעשות את זה במקרה הזה?

תודה רבה,

מוריה.

תשובה

שלום וברכה!

הדבר תלוי במציאות. אם מדובר על הנחה פרסומית, אז אין בעיה. אך אם מדובר על הנחה הבנויה על סבסוד העירייה לתושבים מתוך התקציבים המיעדים לרווחת התושבים, שמקבלים ממשרד הפנים על סמך הרישום האוכלוסין של כמות התושבים בעיר, אז יש בדבר בעיה הלכתית.

בברכה,

חיים בריסק