שאלה
מה דעת הרב על מרכולים שמעסיקים קופאיות 8 שעות בעמידה בקופה כשלטענתם הצורה הזו גורמת לעבודה מהירה וטענה נוספת שלקופאיות יש ברירה לא לעבוד אצלם? האם יש מקום לא לקנות במקום כזה ? האם יש מקום לקרוא לאנשים לא לקנות במקום כזה? מדובר במרכול דתי.
תשובה
ב"ה
שלום.
מותר לקנות במקום כזה. וחייבים לשוחח עם בעל המרכול ולנסות לשכנעו להיות אנושי כלפי העובדים שלו. ו"לשון רכה תשבר עצם" כי הפגנת כוח כמו חרם על המרכול או אלימות וקללות וכתובות נאצה זה לא דרכה של היהדות.ואף אחד מהצדדים לא ירוויח מזה.
אם תקבע איתו פגישה מסודרת ובאווירה טובה ותדבר איתו בנועם ובנחת פעם ופעמיים וכך יעשו עוד אנשים הרי שהוא ישתכנע לבסוף להיות אנושי יותר כלפי העובדים שלו ויאפשר להם גמישות כראות עיניו כגון להתחלף בתדירות גבוהה יותר או לשבת מידי פעם וכדומה.
בהצלחה,
עוזיאל