קנאה?

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/10/02 13:37 כה בתשרי התשסג

שאלה

אני נשואה עוד מעט שלוש שנים. מתחילתם הנישואין שלי לא מאושרים בכלל. תמיד רציתי ילדים די מייד אפילו, ורציתי להיות מאושרת ולהתשנות והכל - זה לא ככ עבד בלשון המעטה.

לפני פחות משנה אחת מהחברות הטובות שלי התחתנה והייתה מאושרת מאוד. היה לי קשה לראות אותה כי קינאתי אבל באמת הייתי מאושרת בשבילה. אחרי כמה חודשים היא נכנסה להיריון וזה כבר היה לי נורא נורא קשה - כל שלוש השנים האלה שאני נשואה אני משתוקקת לילד ולא יכולה (כי בעלי לא רוצה כי אי אפשר כשהמצב ככה, כי אנחנו צעירים מידי, כי אין כסף,,,כל התירוצים בעולם) אז היה לי קשה מאוד עם זה מאוד מאוד מאוד.....

באופן כללי אני לא אוהבת לדבר בטלפון,ועכשיו אני בתקופה שבכלל אני מסתגרת בתוך עצמי. באופן כללי אני מתרחקת מאנשים,,, קשה לי להיות נחמדה. אבל עם זו שבהיריון בקושי דיברתי מאז שגיליתי על היריונה...לא הייתי מסוגלת לדבר איתה. אפילו לפני ר"ה ויו"כ לא הייתי מסוגלת להרים את הטלפון לומר שנה טובה. אני מניחה שבהתחלה זה לא נראה לה מוזר כי בכל מקרה תמיד הרמנו טלפון פעם בחודש חודשיים אבל תמיד הקשר היה טוב ואפילו מאוד - העניין הוא לא הזמן כמו שהוא התוכן וההרגשה.

נראה לי שלאחרונה היא שמה לב שמשהו לא ככ בסדר אבל היא לא אמרה כלום.

בכל מקרה, היום החלטתי שאני חייבת לפחות לדבר איתה בSMS אם לא בטלפון וסתם שאלתי מה קורה והיא אמרה לי שלפני שבוע היא ילדה בן.

באופן תיאורטי הייתי מצפה מחברה טובה שתודיע מיד וכאלה ולא שבמקרה אני אגלה על כך, מצד שני אין לי למי לבוא בטענות אני אשמה הרי לא?

וחוץ מזה....לא יכולתי להתלהב ולומר מזל טוב בשיא האושר,,,הכל פושר כזה...כי לי עצוב אני שמחה בשבילה אבל לי ככ עצוב! יש לה את כל מה שאני תמיד רציתי!זה קשה להיות קרובה לאחת כזו...

אני מרגישה נורא על זה שאני מרגישה ככה...אני לא רוצה לאבד חברה וזה לא הוגן כלפיה ואני באמת שמחה שטוב לה אבל כואב לי!!!!!!!!!

אני אשמח לשמוע משהו טוב (מלבד הטפת מוסר על זה שאני פשוט צריכה להתגבר על זה וכו' וכו')

תשובה

ב"ה

שלומות!

נכון. הנטיה הראשונה היתה להטיף מוסר, אבל גם אני חושב שלא זו הגישה....

בכל מקרה, אני מרגיש שהבעיה המרכזית שך היא חוסר שביעות הרצון מחיי הנישואין שלך. כאן, את חייבת לטפל באופן מקצועי ושיטתי. לא יתכן שמערכת הזוגיות לא תביא בחשבון את הצרכים של שני הצדדים גם יחד.
הקנאה אותה את מתארת איננה דבר העומד בפני עצמו ואפשר להתגבר עליו בכלים פשוטים.
את חייבת להסתייע בגורם מקצועי , יחד עם בעלך לעיון ודיון בדרככם המשותפת.

בברכה,

שי