קנאה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/12/01 16:27 כ בכסלו התשסב

שאלה

איך אפשר לחייב את האדם, שלא להתמודד עם הקנאה, שהרי הקנאה והתאווה מוציאים את האדם מן העולם.

מה יהיה במצב שהאדם מקנא, באופן התמים

תשובה

בודאי שאדם צריך להתמודד עם הקנאה ולדעת שהוא יכול לנצח אותה.
קנאה היא מידה שלילית כיון שהאדם מתמקד במישהו אחר וזו טעות כיון שלכל אדם יש יעוד שונה ויש כוחות שונים ודברים אחרים לתקן בעולם. מי שמסתכל על הצלחת האחר ומקנא פשוט מבזבז את חייו לריק. אין מזה בדרך כלל תועלת. אפילו "קנאת סופרים" דהיינו קנאה היוצרת תחרות חיובית - גם היא גורמת לחכמה מהסוג התחרותי הזה להיות פגומה.
העיקר הוא לעשות מה שהוא שלך, בכוחך, ותפקידך. השאר לא מענין.

אגב, הכרתי מקרוב הרבה אנשים שמשמשים מודל ל"קנאה" בגלל עושרם יופים וכד. וראיתי שבכלל בכלל אין מה לקנאות, כי מצבם הוא כל כך רע שחבל כל כך לבקש להיות במקומם.