קישוט המהווה חציצה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/12 23:13 יג בתשרי התשעג

שאלה

בשנים האחרונות שמעתי כי קישוט שאורכו ארוך מ 30 סמ' מהווה חציצה ואין לשבת מתחתיו,

1. האומנם?

2. אם כן האם מדובר בקישוט שגודלו 30 ס"מ, או גם בשרשרת שעוביה 10 ס"מ אך היא תלויה כך שמרחקה מהסכך עולה על 30 ס"מ.

תודה וחג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מתוך שעור של הרב אליעזר מלמד:

וכן מותר לתלות תחת הסכך מיני פירות וקישוטי נייר, מפני שהקישוטים טפלים לסכך ואין הם חוצצים בין הסכך ליושבים בסוכה, ובתנאי שהקישוטים יהיו בתוך ארבעה טפחים הסמוכים לסכך (32 ס"מ). ואפילו אם הקישוטים יכסו את כל הסכך, כל זמן שהם בתוך ארבעה טפחים של הסכך הרי הם טפלים לסכך ואינם פוסלים הסוכה. ואם בטעות תלו איזה קישוט שמשתלשל אל מעבר לארבעה טפחים מהסכך, כל זמן שרוחבו פחות מארבעה טפחים - לא פסל את הסוכה, אלא שאין לשבת תחתיו. ואם רוחב הקישוטים פחות משלושה טפחים (24 ס"מ), כשרשראות, מותר בדיעבד לשבת תחתיהם, אלא שמלכתחילה יש להעלות את כל הקישוטים אל תוך ד' טפחים של הסכך

ועיין
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=555