קיצור שם

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 17/06/04 09:34 כח בסיון התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב.

יש לי שם לא כל כך מקובל ושונה. אני ממש לא אוהבת אותו. מעטים יודעים את שמי האמיתי. מגיל קטן כולם קוראים לי בשם אחר, שהוא בעצם קיצור לשם המקורי. גם בת.ז. שלי שיניתי את השם.

העניין הוא שמבחינתי עשיתי פה בסה"כ עניין טכני לחלוטין. אני יודעת שהשם שלי ישאר לתמיד. אגב, כשאני מבקשת ברכה מרב, אני כן אומרת את השם האמיתי.

מה שרציתי לדעת זה, האם שינוי כזה שעשיתי יכול "לעקב" אותי (אני בת 27 ולא נשואה)

במשפחה שלי אומרים שאני צריכה להקפיד שיקראו לי בשמי המקורי. אבל אני ממש לא יכולה לעשות את זה. זה קשה להסתובב עם שם שרק שומעים אותו כולם מרימים גבות.

תשובה

שלום רב:
את יכולה להמשיך להשתמש בשם האחר שלך אבל כדאי שמדי פעם יזכירו את שמך המקורי אם זה ב"מי שברך" או בעלייה לתורה או בהזדמנות אחרת, אבל בחיי היום יום את יכולה להשתמש בשם האחר.
בשורות טובות בקרוב – שבת שלום.
בברכת התורה: מיכאל ברום.