קיום יחסים לפני חתונה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 23/05/13 19:48 יד בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בן 17, דתי ושואף מאוד ליהיות חכם בתורה, כרגע עדיין יש לי ירידות אך בעז"ה אני נלחם כנגדם ואצא מזה.

רציתי לשאול אותך, יש לי ידידה ממשפחה דתית שהיא בעצמה חילונית.

כל פעם שאנחנו לבד, היא מנסה לכך שאשכב איתה.

פעם אחת, פעמיים, שלוש עמדתי בניסיון, ולא עשיתי כלום, פשוט ככה.

רציתי לדעת כבוד הרב, אם זה בכלל מותר והאם אני עושה נכון,

שהרי ראיתי איזה הלכה ש"דרכו של עולם" לעשות כך ומותר בין איש לאישה הדבר, אך מותר לפני? ועוד, שכתוב בתורה שבן אשר ששכב עם בת ימהר להיארס לה - זאת אומרת שמותר או לא?

חשוב לציין שאני לא שואל בגלל תאוותי, אלא כדי לצאת מזה.

אם רק אפשר גם בלי כל קשר, האם אתה יודע מה ההשלכות של זה לפני החתונה?

תודה רבה כבוד הרב, היצר הרע חזק יותר בכל פעם..

בבקשה ממך עזור לי בחלק של היצר הטוב (:

תשובה

שלום וברכה,

על פי ההלכה אין לקיים יחסי מין לפני חתונה, לא עם סתם בחורה ואף לא עם אשתך לעתיד. כלומר, המצב המותר היחידי לקיום יחסי מין הוא אך ורק לאחר החתונה עם אשתך.

לפיכך, כדאי להודיע לידידתך כי על פי ההלכה אינך יכול לשתף עמה פעולה. באם מצב זה נמשך כדאי להימנע לגמרי מסיטואציה של מפגש עמה כדי לא להגיע לידי ניסיון.

לסיום, הדרך להתמודדות עם יצר הרע כפי שכתבת בעצמך היא על ידי היצר הטוב. ההתעסקות עם היצר והמאבק עם סיטואציות כפי שתיארת קשות מנשוא וקשה מאוד לא ליפול. הדרך הטובה ביותר היא לשבת בבית המדרש, להעמיק את הידע, לקרוא ספרים, ללמוד הלכה ולתקן את מדינותינו.

חזק ואמץ!
אביאל