קידוש..

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 03/02/07 21:36 טו בשבט התשסז

שאלה

הורי אינם דתיים ולכן אין אצלנו כ"כ הקפדה על קידוש ביום שבת בבוקר.ולכן אני עושה קידוש אצל אחותי שבמקרה גרה בקומה שמעליי בבנין שאלתי היא האם מספיק שאני אוכלת שם מזונות כזית אחרי הקידוש או שאני צריכה לאכול שם את כל הארוחה?

תשובה

שלום

א. מבחינה הלכתית ניתן לאכול כזית אצל אחותך.
ב. חשוב מאוד לא לנתק את הקשר עם ביתך ולכן כדאי לשוחח עם הורייך על רצונך לשמוע קידוש בבית או שאת תעשי בעצמך ולעצמך בבית הורייך. אני מאמין ומקווה ששיחה טובה יכולה למצוא פתרון נוסף לבעיה

בברכה
אלישע פיקסלר