קידוש נשואין

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 21/10/01 10:46 ד בחשון התשסב

שאלה

אני נשואה כ- 23 שנה. בעלי לא רכש את הטבעת

מכספו, אני רכשתי את הטבעת מכספי, בליל הנישואין הרב שאל האם הוא רכש את הטבעת מכספו

ותשובתו היתה כן. זה מציק לי עד היום. האם אני

נחשבת לנשואה מבחינה הלכתית. האם חוקי הנישואין

חלים עלי. מה עלי לעשות . יש לציין שיש לי שני

ילדים

בתודה

דקלה

תשובה

לדקלה,

טבעת צריכה להיות שייכת לגבר המקדש, ולכן אי אפשר לקדש בטבעת גזולה ואפילו שאולה. (שולחן ערוך אבן העזר ס' כח'). אמנם יכולים ההורים או הכלה והוריה להקנות לבעל את הטבעת בקניין גמור, ואז הוא יוכל להשתמש בטבעת לשם קידושין.

יש פוסקים שכתבו שלכתחילה לא ישתמשו בטבעת שהייתה שייכת לכלה, מכיון שחששו שהאישה לא תדע להקנות את הטבעת לבעל. (נישואין כהלכתם פרק ז' סעיף יח').

במקרה שלפנינו, מכיון שקנית את הטבעת מכספך עבור הנישואין, סביר להניח שהתכוונת לזכות בטבעת עבור בעלך על-מנת שיוכל לקדש אותך בה, ועל כן, בדיעבד הדבר הזה מועיל. על כל פנים את ודאי יודעת אם התכוונת לתת את הטבעת לבעלך בקניין גמור אם לאו.

לסיכום, ודאי חלים עליך חוקי הנישואין לחומרא וילדייך כשרים. אמנם אפשר שעל מנת לצאת מידי הספק ובאופן שאינו גורם לבעיות בשלום בית, כדאי שהבעל יקדשך שוב בפני שני עדים בטבעת שקנה מכספו.

בברכה, הרב דוד סתיו