קידוש נשואין

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/10/01 02:52 יב בחשון התשסב

שאלה

שלום רב,

האם ישנה משמעות לטבעת במסגרת קידוש הנישואין?

אם האישה קנתה את הטבעת מכספה, והבעל אמר ביודעין שהוא רכש את הטבעת. מה משמעות הדבר

מבחינה הלכתית מבחינת קידוש הנישואין. האם בני

הזוג נחשבים לנשואים מבחינה הלכתית

שלחתי מספר פעמים את השאלה הזאת, אך לא קבלתי

מענה.

בתודה מראש

ליאת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

ודאי שיש ערך לנתינת הטבעת. במקורות מופיע שמצווה מן המובחר לקדש דווקא בטבעת ובספר החינוך כתב על פי הפשט שמקדשים בטבעת כדי שחפץ הנישואין ישאר בידי האשה לתמיד למזכרת.

גם אם הטבעת נרכשה על ידי האישה השאלה היא אם היא העניקה לגבר את הטבעת במתנה גמורה לפני הנישואין. אם עשתה כן, לא נראה לי שיש בעיה בנישואין אלה. וכך נפסק במקורות רבים. אולם, רוב המקורות עוסקים במקרה שהאב קנה את הטבעת והוא מקנה אותה לבנו במתנה גמורה
אומנם, מצאנו מי שכתב שלא ראוי לעשות כן, בפרט שטבעות נישואין אינן דבר יקר.

כל טוב,

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן