קטניות הלסי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/12/02 13:42 יז בטבת התשסג

שאלה

שלום רב,

האם ניתן לסמוך על קטניות הלסי שנכתב על גבי האריזה שאין חשש תולעים (בהשגחת בד"ץ עדה חרדית)? השאלה היא בעקבות תשובה שקראתי באתר לפיה יש בעיה בברוקלי של בודק שגם שם נכתב ללא חשש תולעים.

בברכה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ממידע שקבלתי מהרב שטרנפלד מהבד"צ של העדה החרדית קטניות הלסי הם קטניות שאין בהם מוחזקות של חרקים ולכן ניתן לסמוך על כך. תהליך היצור והאריזה של קטניות אלו מלווה במשגיח צמוד הבודק את מקור
התוצרת ומאושרת רק תוצרת כזו שאינה נגועה. בנוסף, הקטניות עוברות תהליך ניקוי שנבדק ונמצא יעיל בניקוי הקטניות הנ"ל.
לאו הנ"ל נראה שמותר להשתמש בקטניות אלו ללא בדיקה נוספת והרוצה להדר ולהסתכל קלות יבורך.

בברכת התורה והארץ,

http://www.toraland.org.il

יואל פרידמן