קושי בעבודת ה'

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 07/08/11 00:26 ז באב התשעא

שאלה

בע"ה

שלום הרב

ממש קשה לי בעבודת ה'.

אני לא מרגיש הנאה בלימוד תורה ואני לא מרגיש הנאה יותר מדי (וגם זו הנאה חולפת וחסרת טעם) מצפייה בסרטים/משחקי מחשב.

הקב"ה בראני כדי להטיב לי ואני לא מרגיש שטוב לי ממש קשה לי עם דרך חיי.

קשה לי בלימוד תורה - אין הנאה

קשה לי בדברי החול - הנשמה שלי מרגישה שזה חסר טעם

אני לא מסתובב עם חברים יותר מדי - קללות לשון הרע בנות...

עצוב לי וקשה לי בחיים

אבל, הכל לטובה.

אבל מפאת הנסיבות שנימנו עד כה קל לי ל צ ע ר י !!! להנות ללמוד נושאים כגון טהרת המשפחה- ניסיון לניתוב יעיל של היצר הבוער בעודני רווק....(קרוב ל - 17)

אז נניח קובע ללימוד תורה נניח אבל לא עוזר לי להתמודד עם היצר( לא זכיתי ללמוד שליש יום תורה בקביעות חוק בל יעבור).

מסילת ישרים למדתי.

וקשה לי כי ללמוד טהרת המשפחה אולי עדיין קשור לכלל:"משביעו רעב מרעיבו שבע"...

לעבוד בחופש לא קורא בנתיים ולא יקרה כנראה.

"טוב לגבר שיישא עול בנעוריו". אני לומד וזה העול איננו מספיק לי (במיוחד בחופש הגדול כשאינני במסגרת).

מבקש עצה גם איך להתחזק במידת ההתמדה (לא בדיוק מידת הזריזות אני חושב).

הרב, קשה לי אני מרגיש שאני מתמודד בלי כלים למרות שהקב"ה נותן כלים לעמוד בניסיונות.

מצד אחד אם הקב"ה יזמן לי ויזכני לפגוש אותה ולהתחתן בגיל 18 "דיינו שמצילות אותנו מן החטא...." (עניין האמורא/תנא שאמר שאם היה מתחתן בגיל מוקדם יותר היה יכול לומר חיצים בעניי הס"מ...) ומצד שני אולי לא אזכה ולא אתחתן בראויה לי ביותר ואז עדיף לדחות להשתלמות רוחנית?

הניסיונות בדור הזה כ"כ קשים!

ניסיתי כבר לפנות לכיפה והפנו אותי לדבר עם רב פנים מול פנים וניסיתי ואין לי ממש אפשרות אם הרב שחפץ אני בוא גם שהוא עמוס...

וניסיתי לבקש מהורי ברמז על אינטרנט רימון וניסיתי להגיע אל "צדיק האמת" ולא הסתייע בידי.

גם זו לטובה אבל עדיין קשה לי.

מבקש מהרב להאיר את עיניי.

ברכה והצלחה תודה רבה וממש יישר כוח.

תשובה

בעזה"י

שלום לך,

אולי זה לא כל כך יפה לשמוח בעצבות ובקושי שלך- ובכל זאת, הייתה לי שמחה גדולה לקרא את הדברים שכתבת!

ברור מהדברים שאתה כותב שאתה נמצא בהתלבטות קשה, בשאלות ובקושיות ואפילו קצת מבולבל ואולי חס ושלום עצוב או לפחות כואב, מהקשיים, מהנפילות מחוסר היכולת שלך להתדבק בה', להיות יותר טוב, יותר צדיק, יותר קדוש.

אך לי יש שמחה גדולה לראות שזה הדברים שאתה מחפש! לראות כמה אתה רוצה ומשתוקק ומנסה (גם אם לא תמיד מצליח) לראות כמה חשוב לך לימוד תורה, כמה חשוב לך שמירת הברית והקדושה, כמה חשוב לך הקשר עם רבונו של עולם, כמה חשוב לך להמשיך ולטפס ולהתעלות.

אגלה לך משהו, כמו שאני רואה את כל הדברים הנפלאים הללו בך- ברור שגם הקב"ה רואה את הרצון וההשתוקקות שלך אליו! וכשם שאני מתרגש ושמח לקרא על כך כך הקב"ה שמח עוד יותר משום שהוא יודע מה בלבך, בוודאי טוב יותר ממני.

הרב קוק זצ"ל אומר ב'אורות התשובה' שאדם שמרגיש עצבות בגלל החטאים והנפילות שלו- צריך לשמוח! משום שאם הוא עדיין עצוב בגלל נפילות- סימן שיש לו נפש בריאה, סימן שהוא עדיין מרגיש את הבעיתיות בחטא, סימן שהוא עדיין מחובר לקב"ה ולנשמה שלו, שהרי אם לא היה מחובר לקדושה- גם לא היה מרגיש עצבות על החטאים...

לכן, דבר ראשון, תרים את הראש, יש בך משהו גדול מאד, גבוה מאד, השתוקקות גדולה ורצון גדול וגם אם אתה מתמודד ולפעמים נופל- תמיד תזכור שכל עוד אתה ממשיך לשאוף למעלה, לתקן ולהשתפר- גם הקב"ה שמח בך!
אין דרך אחרת להתחיל לתקן!
אתה חייב קודם כל להאמין בעצמך! בנשמה שלך שהיא חלק אלו-ה ממעל, בקדושה שיש בך, בה' שנמצא בקרבך!
אתה חייב גם לשמוח ברצון הזה שיש בך, בגעגועים ובכיסופים שלך, באי הנכונות שלך לוותר ולשקוע בתוך עולם סתמי של חטאים.
רק עם הכח הזה של האמונה והשמחה אפשר להגיע לתיקון ולהתקדמות!

הלאה, מה עושים.
קודם כל, טוב למצא מישהו מבוגר וירא שמים להתייעץ ולדבר איתו בעבודת ה', זה יכול להיות אחד הרבנים בבית הספר או בשכונה וזה יכול להיות סתם בחור שמבוגר ממך בכמה שנים ולומד בישיבה כל שהיא, אני בטוח שאם תאתר מישהו בקהילה או בשכונה שהוא ירא שמים ותבקש להתייעץ איתו או לקבוע איתו חברותא- הוא לא יסרב.
שנית, לגבי הלימוד.
מעבר למה שנכון וחובה ללמוד (לפי תוכנית הלימודים בבית הספר וכו') חשוב למצא משהו שאתה אוהב ללמוד, שממלא אותך, שמרומם אותך.
לא חייב להיות ספר קשה- נהפוך הוא. חפש משהו שכתוב בשפה קלה. בשנים האחרונות יצאו הרבה ספרים לבני נוער בנושאים שונים, ספרים של הרב אבינר ספר על תיקון המידות של הרב אביחיל ועוד רבים, תעבור על כמה ותראה מה תופס אותך.
אגב, אני לא ממליץ ללמוד טהרת המשפחה לפני שזה רלוונטי ושייך.

שלישית, להתפלל על זה, להתפלל שהקב"ה יעזור לך להתחבר אליו, להתקרב אליו ואפילו להתפלל אליו.

רביעית, להתאזר בסבלנות. אי אפשר להגיע לנבואה ואפילו לא לקדושה ביום אחד, כל תהליך פנימי אמיתי לוקח זמן וגם אם נופלים בדרך- העיקר שקמים וממשיכים להתקדם.אתה עדיין יחסית צעיר, עוד לא טעמת טעם של ישיבה גבוהה, אתה עוד רק בתחילת הדרך של לגלות את עצמך ודרך עצמך את הקב"ה - אז לא להלחץ!

חמישית, לעשות את השבת למשמעותית, למצא בית כנסת/ישיבה שיש שם תפילה יפה ומרוממת, לשיר שירי שבת, להתענג על השבת. שבת היא מקור עצום לכוחות ולעוצמות רוחניות.

והעיקר העיקר- לא להתייאש!
זכור את מה שכתבתי בהתחלה, תשמח ברצון שלך ותזכור שה' שמח ומצפה ומייחל וגם עוזר.

בברכה
אור