קוראן שקיבלתי ״מתנה״

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 23/04/14 18:24 כג בניסן התשעד

שאלה

שלום רב לך כבוד הרב.

ידיד משפחה שלנו,מוסלמי הביא לי קוראן ״מתנה״

ומתוך אי נעימות נאלצתי לקבל את ה״שי״.

הקוראן נמצא אצלי בבית סתם בשקית.

מה אני יכולה לעשות?

כיצד אני מתנערת מהנוכחות שלו בבית?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום רב.

ראשית אקדים ואומר:

[דת האיסלם - אינה ע"ז] (כן פסק הרמב"ם בפרק יא' מהלכות מאכלות אסורות בהלכה ז', וכ"כ בתשובותיו (פריימן, סימן שפב' וסימן שסט') וכן פסק רבנו חיים בן עטר זיע"א בסיפרו פרי תואר סימן ד' ס"ק יא, וכן העלה מרן הבא"ח זיע"א בפרשת בלק שנה ב' אות א', ועיין עוד ב-בית יוסף יו"ד סימן קמו' ד"ה ומכאן, שו"ת הרשב"ץ ח"ג סימן קלג', שו"ת הרדב"ז ח"ד סימן צב'),

ועל כן מותר לקרוא את הקוראן בעת הצורך, כגון: מי שרוצה לדעת מה שתשיב...

[בנוגע לשאלתך: התשובה היא : יש לזרוק את הקוראן לפח].

ברכה והצלחה!