קוץ טמא בנעל מבית קברות

חדשות כיפה הרב חיים נבון 07/05/08 14:02 ב באייר התשסח

שאלה

שלום,

ביום הזכרון הלכתי גם לקברים של הסבתות והסבים שלי בבית עלמין אזרחי, ושם בבית העלמין, בהליכתי בין הקברים, בסוליית הנעליים נתקעו לי המון קוצים, הוצאתי מהסוליות את הקוצים אך יש עדיין קוצים עמוק בסולייה (שלא מפריעים להליכה ולא ניתו להוציאם מהסוליות).

האם צריך לזרוק הנעליים שכן הן לכאורה טמאות כי היו בבית קברות ויש בסוליות קוצים של בית קברות, האם יש בעיה הלכתית להמשיך להשתמש בנעליים הטמאות לכאורה או שמא אינן נחשבות טמאות למרות הקוצים ואפשר להמשיך להשתמש בהן רגיל כולל בבית..

(בעת יציאתי מבית הקברות כמובן שטפתי ידיים)

אודה לעצתך/הנחייתך

ר.

תשובה

שלום וטוב.
קוץ מבית קברות אינו בהכרח טמא. כמו כן, כולנו טמאי מתים - שהרי התקרבנו למתים ולקברות. מעבר לכך, אין כל איסור להיות טמא. לכן אין שום בעיה בנעליים, ויהי רצון שיוליכו אותך בדרכים ישרות נטולות קוצים, טמאים או טהורים.