קונפליקט במשפחה שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/11/02 18:28 כה בכסלו התשסג

שאלה

בזמן האחרון שמתי לב שמשפחתי מאד מקלה בעניין מס' מצוות ודברים ואני לעומת זאת די התחזקתי ושמתי לב לזה עכשיו וזה מאד מפריע לי אז אני מתרגזת עליהם מד וזה מאד מאד מעיק.

זה כאילו גיליתי שכל מה שהם ואני מדגישה שהם לימדו אותי וחינכו אותי הוא שקר כי הם בעצמם לא מאמינים בזה מספיק!!!!!!!!!!1

לא כולם ככה , אבל מי שלא ככה אי אפשר לדבר איתו

תודה רבה שיפרה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בשל הפער שקיים בינך לבין המשפחה כדאי לך להעלות את הנושא הזה לשיחת משפחה.
כי תקשורת זה הכלי שיכול לפרק מתחים ולישר הדורים.
יש לך למצוא את הזמן המתאים ואת המצב רוח הנכון ואז להעלות את הנושא הזה לדיון.
את צריכה להכין מראש נקודות לשיחה ולדיון ולעמוד על כך שזה יתנהל בטוב טעם ודעת ,
בנחת,
בעדינות,
להקשיב אחד לשני.
דעי לך כי דינמיקה שקיימת בבית נובעת ברוב הפענים מתוך הרגל ולא בזדון ולכן אם תשוחחי על זה איתם אז ניתן לגשר על הפערים .

ובשום אופן אל תתני לכעס להכנס ולכבוש את הלב...
תנצחי אותו,
את יכולה.

בהצלחה,

עוזיאל