קול באשה.

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 18/07/06 01:28 כב בתמוז התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום.

לאחרונה יצא לי להתווכח בנושא שירת נשים.

הויכוח היה על כך שיש טוענים שעם שירת כמה נשים ביחד אין שום בעיה (דבר שקשה לי לקבלו),הייתי רוצה לדעת מה התשובה החד משמעית בנושא,תודה לכבוד הרב.

תשובה

את מבקשת תשובה חד משמעית, וזו, לצערי- אין. יש כמה מרכיבים שונים: האם הקול הוא קול "חי" שלא בהקלטה? האם הקול הוא קול "חי" שלא דרך מערכת הגברה? האם שרה אשה אחת? כמה נשים יחד? עם או בלי ליווי "פלייבק" של כלי נגינה? האם השומע רואה את השרה או לא?
ויש דעות שונות בין הפוסקים, יש המקילים יותר ויש המחמירים יותר.