קולך

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/06/01 08:11 ח בתמוז התשסא

שאלה

שלום הרב שי, האם נראה לך שבאתר המכנה עצמו "בית הציונות הדתית" אני לא רואה שום התייחסות לכנס ענק של נשים שהיה השבוע בירושלים - כנס קולך.האם נושא "האשה ויהדותה" - לא חשוב מספיק כדי לדבר עליו? עם כל הכבוד לחגי לובר [והוא טוב] אולי היה כדאי לארח אשה עם מסר חשוב ל"דתיים המודרנים" שכמונו?

תשובה

דניאלה, שלום

אינני בקי בכללים המנחים את מנהלי האתר.
לדעתי יש מקום לפרסם כל דבר שנעשה בציונות הדתית כל עוד המחוייבות להלכה ולפוסקי הלכה המקובלים מדורי דורות מנחים את העומדים בראש הכינוס.
אם כנס קולך עומד בקריטריונים הנ"ל, חבל שלא פורסמו פרטי הכנס באתר. אבל, אם יש בכנס קולך אלמנטים שאינם מתיישבים עם פסיקת ההלכה, אזי יש לבחון את הדברים לגופם.

ככלל, יש לכבד כל עמדה, גם אם היא שונה מדעתי, ולתת לה מקום בעולמנו הרוחני והמעשי, שהרי מעושר הדעות והגוונים יופע שם ה' בעולם באופן מלא ושלם. לכן יש להמנע מפסילות קטגוריות אא"כ יש בעיות כפי שציינתי לעיל.

בברכה,,

שי