קדיש

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 24/01/17 20:48 כו בטבת התשעז

שאלה

שלום הרב, אני זה ששאל אותך שחלק מהמרוקאים בקדיש עונים מיהא שמה רבא... עד דקדשא בריך הוא וכתבתה שהרב עובדיה יוסף המליץ והעונים עד דקדשא בריך הוא יש להם על מי לסמוך. האם תוכל להביא לי מקור לזה?(ברב עובדיה יוסף, יביע אומר, חזון עובדיה או בילקוט יוסף)

תשובה

ניתן לעיין בבית יוסף אורח חיים, סימן נו' ובשאר נושאי הכלים שם. דעה זו הוזכרה.
ראוי לציין כי גם הגרעי זצל בעצמו סובר לומר עד דאמירן בעלמא, אולם דעה זו שלענות יותר בקיצור הוזכרה בראשונים ועליה סומכים העולם הנוהגים כן, אולם כאמור ראוי מאוד לענות את כל הסדר.