קדיש על אבא שלי

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 21/11/11 14:30 כד בחשון התשעב

שאלה

לפני שנה במוצאי שמחת תורה נפטר אבי היקר עליו השלום . אני דתית אבי היה מסורתי .אני רוצה לומר עליו קדיש בבית הכנסת או באיזשהו פורום .

האם זה אפשרי ?

תשובה

בס"ד

לזיוה שלו'
אם אביך נפטר במוצאי שמחת תורה זאת אומרת שבכג אלול הסתיימה שנת אבלך. יפה מאד שהינך רוצה לכבד אותו ומצוה זו אינ ה נוהגת דווקא בשנת האבל אבל אין סטנדרט לאמירת קדיש לאחר שנת האבל למעט יום השנה, שכבר חלף. ככלל הקדיש נתקן לילדים שאינם יכולים לקיים מצוות ועדיף לעסוק בצדקה ותורה לעילוי נשמת אביך וזהו דבר שאינו תלוי בזמן ואין לו מגבלות.אמנם אם ברצונך דווקא לומר קדיש אין איסור לומר קדיש לאחר שנת האבל והטוב ביותר הוא לומר "קדיש דרבנן" הנאמר לאחר לימוד תורה שבעל פה שהוא אינו משנה את סדרי התפילות. אם יש לך אחים הנכון הוא שהם יאמרו אותו. אם הם אינם מעונינים או שאין לך אחים ישנם מספר אפשרויות. את יכולה לגשת באחד מבתי הכנסת הקרובים אלייך לשאול אם יאפשרו לך לומר קדיש מעזרת הנשים. באם את לא מצאת את יכולה לכנס שיעור (לאודווקא לגברים) לזכר אביך ובסוף השעור אם יש 10 גברים במקום את יכולה לומר קדיש.
שלא תדעו מצער