קדושת העיניים אל מול פרנסה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 01/09/11 10:03 ב באלול התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב....

אני רווק בן 29 שגר אם ההורים כרגע ובתשובה כבר שנה וחצי לערך...

הפסקתי לעבוד במקום עבודתי האחרון עקב צימצומים.... מצבי הכלכלי שפיר ברוך השם,ההורים גם עוזרים ואני מתחיל ללמוד משגיח כשרות בעזרת השם.... אני לא נשויי ואין לי ילדים כרגע....

האם אפשרות של ליווי טיולים בבתי ספר ממלכתיים,חילוניים מעורבים מתקבל על הדעת... מה דעת הרב בנושא?

תשובה

שלום רב,
כמובן שיש להישמר בזן הטיולים ולא לפתח קשרים ושיחות, אולם כיון שיש כאן דין של ביטחון מותר ללות טיולים כאלה, ועדיף בבתי ספר יסודיים. בע"ה אני מקווה שתזכה לפרנסה ראויה, המכבדת את בעליה. הכוונה עבודה קבועה ובע"ה שתוכל לפרנס בכבוד משפחה. מכל מקום אין איסור במקרה כזה ללוות טיולים.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.