קדושת ארץ ישראל

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 10/04/05 10:19 א בניסן התשסה

שאלה

שלום רב!

אני בת 16 מהמרכז וגודלתי להיות ימנית מן השורה.

יש לי חברה שמתדנדנדת, וכבר הרבה זמן שהיא מנסה להוכיח לי שתוכנית ההנתקות אינה אסורה מבחינה הלכתית, על אף שהיא עצמה אינה בטוחה מה היא חושבת עליה.

לאחרונה, למדנו על תרו"מ וקדושת א"י באיזורים השונים.

והיא הוכיחה לי במפורש שגוש קטיף אינו בקדושה שנוהגת היום.

אני סומכת על הרבנים הגדולים ואין לי ספק בדבריהם ולמרות זאת הייתי רוצה לדעת מדוע באמת הם פוסקים נחרצות נגד ההנתקות, אם אכן לא נוהגת באותו איזור קדושה?

תשובה

שלום וברכה

קדושת ארץ ישראל מוגדרת באופן שונה באזורים שונים שלה.

גוש קטיף הוא בתוך ארץ ישראל, ובישיבה בו מקיימים מצות ישובה של ארץ ישראל.
על כן אין להפקיר חלק זה של ארץ ישראל ביד אומה אחרת.

לעניין תרומות ומעשרות - הדבר תלוי בקדושת הארץ לעניין זה, שנוצרה על ידי ישיבה וכיבוש של ישראל בעבר.
בישיבה שלנו היום בארץ ישראל, אנו יוצרים בע"ה קדושה נוספת שלה.