קדושה

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 01/11/12 13:06 טז בחשון התשעג

שאלה

. מהו הביטוי שאסור לאדם להקשות עצמו לדעת האם זה אומר שאסור לחשוב על אשתי או להרהר בה כשאנו מותרים או אסורים?

2. האם מותר לגעת באיבר שלי בזמן שאנו מותרים במהלך היום, או לפני החיבור, וכן האם לאשתי מותר לגעת ?

3. ישנו נוזל שיוצא כשהאיבר בקישוי(סיכה) האם זה אסור שזה יצא כהוצאת זרע לבטלה(הבנתי שיש שם גם מעט זרע) ואם זה מותר האם גם במהלך היום אם אין כוונה להגיע לחיבור ביום עצמו אלא רק כשמתחבקים וכו' וזה יוצא?

4. האם יש בעיה ביום עצמו להיות ביחד (בלא להגיע לחיבור עצמו) וכן האם ראוי או לא ראוי ?

5. האם יש איסור הלכתי לומר דברים שבקדושה עם זרע על הגוף או בבגד וכן אותו נוזל, או שזה לא ראוי בלבד?

6. האם ההדרכות שכתב הרמב"ן באגרת הקודש לא סותרות את ההבנה של המדע היום שהביצית נוצרת הרבה לפני כן, וכן הזרע עצמו הרי כבר מוכן עוד הרבה זמן מלפני החיבור?

אשמח מאוד אם הרב ירחיב מעט שכן כנראה שלא אקבל מענה לשאלה זו מרב בפנים אל פנים . תודה רבה רבה ..

תשובה

השלום והברכה
כל דבר הנעשה במסגרת חיי אישות כהלכה עם אישתך כדרך איש ואשה בוא ראוי כל מילוי פורקן יצרים בדרך לא דרך וזרות בחוץ אסור