קברו של רבי חנינא בן דוסא

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 02/09/11 15:08 ג באלול התשעא

שאלה

שלום שאלתי שאלה אך עדין לא ענו לי עליה אולי בגלל שלא ראיתם שאלתי שבמערה של רבי חנינא בן דוסא בעראבה יש שני קברים מהם הקברים האלה ומיהם רבי חננא בן דוסא תודה ושבת שלום

תשובה

שלום דוד,

פניתי לידידי צבי גילת שהוא מומחה לןהיסטוריה של קברי צדיקים בארץ וכתב לא מעט על התחום. זאת התשובה ששלח לי:
מערת הקבורה בעראבה היא ציון קברו של חנינא בן דוסא (שהרי לא בטוח שקבור שם). שתי גומחות הקבורה שבמבנה מיוחסות לו ולאשתו. לפי זאב וילנאי (הנסמך על מקורות קדומים יותר) הגומחא השמאלית(זו הרחוקה מהפשפש דרכו נכנסים) היא של רבי חנינא.
בברכה, דוב ברקוביץ