קבלת ריבית מעו"ד

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 24/02/14 23:07 כד באדר א'

שאלה

כבוד הרב

מכרנו נכס ומסיבות משפטיות הסכום ששולם חייב להיות מופקד בחן לקוחות של עו"ד עד לרישום בטאבו, הבנק משלם את הריבית לעו"ד ועו"ד משלם לנו,

שאלתי: מובן שאין שאילה שהבנק משלם את הריבית לעו"ד ע"פ היתר עסקה, האם היות וכסף מופקד בחן של עו"ד ישנה שאילה אם מותר לנו לקבל את הריבית מעו"ד אם אין לעו"ד היתר עסקה מול הלקוח

רב תודות

מנחם

תשובה

לשואל: שלום,
לפי ההסכם, העו"ד צריך לתת ללקוח את כל מה שהבנק נותן ועל כן אין כאן שאלה של ריבית בין העו"ד לבין הלקוח.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה