קבלת עול מצוות בגיור

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/05/13 18:24 טו בסיון התשעג

שאלה

יש טוענים שרוב הפוסקים לא הצריכו קבלת עול מצוות בגיור.

שמעתי שהרב סתיו סובר כך, בפרט ביחס למי שמשרת בצהל ומזדהה עם מדינת ישראל.

האם זה נכון?

תשובה

שלום רב

הבל. זו הוצאת שם רע על רבנים וגדולי ישראל. רבנים לא יכולים לבטל עיקרון שלאורך כל השתלשלות ההלכה נקבע כי הוא הכרחי לצורך קבלת הגיור. אדרבה, גר שלא קיבל על עצמו אפילו רק מצווה אחת מתרי"ג, הגרות שלו לא חלה.
מה שהקלו רבנים רבים, ודווקא ממי שהוא מזרע ישראל ומשרת בצבא, זה בנוגע לכאלה שמקבלים על עצמם עול מצוות בבית הדין, אך לאחר מכן חיים כחילונים, האם ניתן או צריך לבטל את גרותם (אפשרות שהרמב"ם פסל).

אריאל
(המשיב אינו רב)