קבלה לחילונים

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 14/12/11 21:35 יח בכסלו התשעב

שאלה

שלום, אני חילוני, ואני לומד קבלה בדרכו של בעל הסולם, הרב יהודה אשלג.

לפעמים מציקה לי השאלה האם לא חסר לי החלק של תורת הנגלה, אבל בגלל שאני חילוני ואין לי איזה דחף רוחני מיוחד לחזור בתשובה מבחינה חיצונית, אני לא שומר מצוות מעשיות

אבל בכל זאת הנושא הזה והשאלה הזאת חוזרת ומציקה לי

רציתי לשאול האם יש בכל דרך משהו שאפשר להמליץ לי לעשות במצב הזה,

תודה רבה

תשובה

לאסף שלום

אתה צודק מאד בתחושה שלימוד קבלה ללא קיום ולימוד הצד המעשי שבתורה הוא חסר. מהותה של היהדות איננה רק חוויה רוחנית/אינטלקטואלית אלא אורח חיים המתבטא בכל רבדי הקיום - הרוחני והגופני. זו גם הסיבה שההדרכה ביהדות ללמוד קבלה היא רק אחרי התבססות בצדדים ההלכתיים.
למעשה, הייתי ממליץ לך לצרף ללימוד הקבלה גם לימוד ´אמונה´; קרי ספרים כדוגמת הכוזרי, מהר"ל, הרב קוק וכו´.
ההבדל בין הלימודים הללו (שגם עוסקים בצדדים המחשבתיים והפנימיים של התורה)לבין לימוד קבלה, הוא שהם מנוסחים ומדברים על רעיונות השייכים יותר אל המציאות הארצית; ובלימוד שלהם, גם אם אינך מתחיל לקיים מצוות, אתה בונה בנפש יותר אחיזה בעולם השלם של היהדות.

בהצלחה חגי