צניעות

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 16/11/06 13:40 כה בחשון התשסז

שאלה

היי

אני בת 13 גרה בקיבוץ ובשבט עם בנים,אנחנו 6 בנות בשבט ורק אני ועוד בת לובשות חצאית,

אני לובשת חצאית די בגלל שהורים שלי רוצים!

ואני מעונינת לדעת בעצם למה בעצם צריך ללבוש חצאית ומה בא מאחורי זה....אתה יכול בבקשה לשלוח לי מידע על זה או ספרים שמהם אני יכול ללמוז מהם??????אני ישמח מאוד עם כן...גלית

תשובה

בס"ד צניעות היא עניין פנימי נפשי שמטרתו לא לרצות להתבלט ולא למשוך תשומת לב על ידי דברים חיצוניים לכן אנו מצניעים את הגוף לא כי הוא לא טוב אלא כי העיקר זה הנפש. ולכן יש גם הלכות צניעות של בגדים ולפי ההלכה חצאית מכסה ומצניעה את הגוף טוב יותר. כראי לך לעיין בספר גן נעול של הרב אבינר על הלכות צניעות, ונדמה לי שבספר "אמונות" יש הסברים

בברכה
אלישע פיקסלר