שאל את הרב

צניעות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 02/02/05 19:24 כג בשבט התשסה

שאלה

בס"ד

לרב שלום!

אני דתיה והולכת רק עים חצאיות וחולצות צנועות אבל אני לא הולכת עד המרפק אלא חולצה קצרה רגילה!(לא גופיה -חולצה רגילה קצרה!)

ואני רוצה להיתחזק ולהתחיל ללכת עד המרפק אבל אני לא יודעת את ההלכות הקשורות בזה עד איפה בדיוק למה?(_ושאלות דומות) כדי שבאמת אוכל ללכת ולהתחזק מבחינת צניעות אני רוצה לדעת למה ומה המשעות לפני שאני עושה כדי שאני אהיה שלמה עים החחלטה!!!!

תודה מעיין!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ישנה ספרים רבים שעוסקים בנושא ,אם כוונתך בספרות ההלכתית ,אז עייני בספר " קדושים תהיו " של הרב כץ או " הצנע לכת " של הרב ג'אלינסון אליקים ,שבו הוא מדבר בהרחבה על המקורות ההלכתיים .
המקורות ההלכתיים בעצם בשולחן ערוך בהילכות קריאת שמע , מגדיר בדיוק מה הם חלקים בגוף ,שאותם צריך לכסות .
מבחינה רעיונית ,אני חושב שאת מבינה שגוף האשה ,איננו "חתיכת בשר" ,למרות שהכינוי הזה דבק
בבחורות ולדעתי הוא פוגע ומעליב ומקומם ואינני מבין איך ארגוני הנשים בארץ לא יצאו נגדו .
ביהדות הגוף הוא קדוש וטהור והצניעות הוא חלק מהותי בחיינו ,כשם שלא מראים בראש חוצות ומפרסמים את היהלום היקר ביותר בעולם , כך אשה לא מזלזלת בגופה ,ומגלה אותו ברשות הרבים ולעיני כל עובר .
תתחזקי ותלמדי , ויהי רצון שתצליחי לעמוד בזה .

בברכה

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות