צניעות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 25/07/04 09:57 ז באב התשסד

שאלה

אני נערה דתיה רגילה, אני בדרך כלל מסכימה עם כל מה שהתורה אומרת בנוגע לצניעות, אני מבינה שאין זה ראוי להסתובב ברחוב עם חולצת בטן או עם מכנסיים קצרים. אבל אני ממש לא רואה שום דבר גרוע במרפקים! אני מסתובבת עם שרוול קצר ואני לא רואה שום הבדל בן שרוול זה לשרוול 3/4 אמרו כאן שיש דברים שאין להם הסבר אבל צריך להיות איזשהי סיבה הגיונית! אני גם לא חושבת שבגלל עיניים של בנים צריך להראות מכוסה מאוד. אני חושבת שיש גבול, אני מסתובבת עם חצאיות שעוברות את הברכיים בשעת הישיבה ושרוולים קצרים, קצת לפני המרפק... אני מבקשת שתסביר לי בבקשה למה בנות צריכות להתלבש עם חולצה ארוכה וחצאיות ארוכות...

תשובה

שלום רב
אני יכול להבין את הקושי שאת מעלה אבל עליך לדעת שאת חלק מהחברה האנושית הכוללת גם גברים ולכן יש להתחשב גם בהם כמו שאת מתחשבת בדרים אחרים יחד עם זאת עליך לדעת שהצניעות היא לא רק בשביל המין האחר אלא גם טובה לאופי הנשי כמו שכתוב "כל כבודה בת מלך פנימה"
מיכאל ברום