צניעות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/10/02 09:11 כו בתשרי התשסג

שאלה

שלום,

1. מהי ההלכה המדויקת של יחסי בנים בנות (לפני החתונה), הן מבחינת קשרי ידידות והן מבחינת קשר פיזי ?

2. מהו מקורן של ההלכות הנ"ל ?

בברכה

שירה

תשובה

שלום רב,
כתוב ברמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק כ"א הלכות א'-ב': "כל הבא על ערוה מן העריות דרך איברים או שחיבק ונישק דרך תאוה ונהנה בקרוב בשר הרי זה לוקה מן התורה שנאמר לבלתי עשות מחוקות התועבות...ונאמר לא תקרבו לגלות ערוה. כלומר לא תקרבו לדברים המביאים לידי ערווה.
העושה דבר מחוקות אלו הרי הוא חשוד על העריות.
ואסור לאדם לקרוץ בידיו וברגליו או לרמוז בעיניו לאחת מן העריות או לשחוק עימה או להקל ראש, ואפילו להריח בשמים שעליה או להביט ביופיה אסור".

כלומר כל אשה לפני החתונה היא בגדר איסור נידה ולכן כל קשר שלא למטרת נישואין התורה אסרה משום סייג שלא תעבור על עבירה חמורה.
מכאן שכל מגע פיזי ואף קשרי ידידות (דבורים ,צחוקים, הסתכלות ביופיה) אסורים.

"והייתם קדושים כי קדוש אני ה' אלוקיכם"
בברכה, צבי קוסטינר.