צניעות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 28/09/13 20:40 כד בתשרי התשעד

שאלה

שלום כבד הרב.

אני בת 18 ,דתיה אבל הולכת עם חצאיות שמעל הברך..חברות שלי אומרות שעדיף ללכת עם מכנס ארוך מבחינת צניעות ולא עם החצאיות האלו..האם נכון הדבר?

תודה רבה

תשובה

שלום
אני מבין שאת לא מעוניינת להקפיד על כל גדרי ההלכה, אבל חשוב לך לדעת את הדרכת התורה לגבי שמירת הצניעות, אז התשובה היא, שאף שמכנסיים אסורים לנשים על פי ההלכה, מכל מקום אם הבחירה היא בין חצאית קצרה לבין מכנסי נשים סולידיים, (רחבים) יש להעדיף את המכנסיים שאיסורם קל יחסית מאשר את האיסור החמור שבלבישת חצאית קצרה שאינה מגיעה לברך (גן נעול 45 בשם הרצי"ה קוק זצ"ל). ויותר טוב ללבוש מעליהם גם את החצאית הקצרה.
ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=997