צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/11/01 16:56 יז בחשון התשסב

שאלה

שלום הרב!

אני שמינסטית. ןיש לי חברה שיש לה חבר. הם לא שומרים נגיעה אבל בימי נדתה (כשבועיים) אין הם נוגעים. כמו בעל ואשה.

שאלתי האם זה לענין או שאין בכך הגיון הרי אסור לגעת בכלל? אולם מאידך אולי עדיף שככה לפחות חצי מהזמן הם לא יגעו?

תודה...... (מראש)

תשובה

ב"ה

איילת,

שלום רב.

ראשית, אם חברתך לא טובלת ומקפידה על כל ההלכות המלוות את הטבילה, כפי שעוד תזכי ללמוד לקראת נישואייך, הרי שאין בכך כלום!
חכמים גזרו שפנויות לא תטבולנה כדי שתרבה קדושה וטהרה בעם ישראל.
העובדה שהם נוהגים כך, מעידה על יסורי המצפון ועל תחושת אי הנוחות בשל העובדה שידוע להם שאין הם נוהגים כשורה.
ב"ה, תורתנו תורת אמת ואין לה ערך כאשר מקפידים על חלקים נבחרים ממנה.
יפה שבני הזוג מנסים להתמודד עם בעייתם אך דוקא בשל כך, ניתן להובילם להקפדה מלאה על כל כללי ההלכה.
נסי לשכנע אותם לפנות לרב או כל מי שיש להם קשר רוחני עימו לצורך שיחה משותפת בה יגבשו דרכים אמיתיות להתמודד עם הבעיה.

בברכה נאמנה,

שי